Dansk Orienterings-Forbund arbejder for at skabe optimale rammer for at kombinere eliteidræt og uddannelse på gymnasialt og videregående niveau. DOF opfordrer til at unge talenter søger godkendelse til 4-årige Team Danmark forløb, og gerne i dedikerede eliteidrætsklasser såfremt dette er muligt. 4-årige Team Danmark forløb og dedikerede eliteklasser giver bedre og mere fleksible muligheder for at kombinere en gymnasialuddannelse med eliteidræt, herunder både ekstra fritid til træning og restitution, mulighed for at flytte eksamen, større accept af fravær pga. eliteidræt, samt mulighed for supplerende undervisning. 3-årige Team Danmark forløb findes også, som ansøges og vurderes på samme vis som de 4-årige forløb.

Team Danmark godkendelse på gymnasiale uddannelser skal udnyttes til at skabe større udvikling hos talentfulde løbere, og Dansk Orienterings-Forbund er derfor forpligtet til at sikre at kun motiverede talenter godkendes til Team Danmark forløb. Der er derfor opstillet en række kriterier for godkendelse, og alle kriterier forventes opfyldt for at løbere kan godkendes.

Kriterier:

  • Udtagelse til Ungdoms-EM (EYOC) – eller anden dokumenteret indsats svarende til de nationalt bedste løbere over det seneste år. Særlig vægt lægges på data fra forbundets online-træningsdagbog.
  • Aktiv og fast deltager ved TC-træning
  • En korrekt udfyldt ansøgning til Team Danmark

Endelig godkendelse og vurdering af ansøgerne foretages af DOFs talentudviklingsansvarlige i samråd med TC-trænerne. Ved tilfælde hvor atleten er født i 2004 og dermed ikke har haft mulighed for at kunne deltage i TC-træning i 2019 grundet sin alder, vil punktet omkring TC-træning ikke blive vurderet. For disse særtilfælde vil resultater ved DM’er i 2019 blive taget i betragtning. For Himmelbjergegnens Natur- og Idræstefterskole’s (HNIE) elever, vil det være orienteringslinjens ansvarlige der vil blive kontaktet i stedet for den respektive TC-træner.

Spørgsmål og henvendelser rettes til:

Rasmus Folino Nielsen
Talentudviklingsansvarlig
Dansk Orienterings-Forbund
Telefon +45 30 70 82 41
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kriterierne kan hentes her

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF