38992230_1999539556763420_7162612316956000256_o.jpg

Hvad er MTB-orientering?

MTB-orientering (eller MTBO) er egentlig et misvisende navn, da man kan deltage på alle typer cykler. Det er ikke et krav for deltagelse, at man har en MTB (mountainbike); men det er det eneste rigtige at køre på.

MTBO er en disciplin, der kombinerer orienteringsmomentet med en cykel. Det gælder om at holde hovedet koldt, så du kan finde posterne og samtidigt holde et højt tempo på cyklen.

Man må kun køre på de stier, som er markeret på kortet, med mindre andet er anvist i intruktionen og dette er med til at differentiere sporten fra almindeligt MTB løb, som kan være teknisk meget svært tilgængeligt for ikke øvede. MTBO sporten kan derimod køres af alle (med en cykel) og uden egentlig forberedelse og træning.

Sværhedsgraden kan tænkes at være meget lettere en skovdistencerne i fod-O, da all posterne er placeret på stier og veje. I MTBO er det ikke postens placering, som skal være den store udfordring, men komplexiteten i stræket og de valg rytteren må vurdere og foretage, meget lig det man møder under desciplinen sprint i fod-O.

Det første officielle MTBO løb i Danmark blev afholdt i Grib Skov den 7. juni 2003, så sporten er stadig forholdsvis ny og ukendt i Danmark.

Til MTB-O bruges kortet i all målestok fra 1:4.000 til 1:15.000, i sjældne tilfælde kan der køres på 1:20.000 og 1:25.000. Der benyttes en særlig kortnorm, hvor de for MTBO vigtige detaljer er fremhævet. Distancerne i MTBO varierer fra ca. 10 - 50 km. 

Læs mere om kortet og signaturerne her.

På styret af cyklen er der monteret en kortholder. Den gør det muligt at vende kortet rigtigt og læse det, imens du cykler.

Kortholder

Kortholder

Er du i tvivl om noget eller har spørgsmål - så findes der her en masse informationer og vejledninger.

Desuden er der i menufeltet til højre link til den danske facebook side hvor spørgsmål hurtigt og klart vil blive besvaret.

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

Nordea-fonden
International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
Naturens Dag
Golden Action Days
DIF
Aktiv året rundt