Nyheder

Maja Alm var flyvende og vandt DM-sprint med mere end et minut

Flot DM i Grindsted
OK Gorm kan være godt tilfredse med afviklingen af dagens danske mesterskaber. Med et super skarpt kort og gode baner, hvor de havde indlagt lidt ekstra kunstige hegn for at udfordre løberne lidt ekstra på orienteringen, fik alle de udfordringer man kan forvente fra et Danmarksmesterskab. 

Favoritsejr i D21
Maja Alm tog en lille afstikker fra atletiksatsningen og viste, at hun ikke har glemt, hvordan man finder vej. Med et fejlfrit løb tog hun sejren i dameklassen med 1:12 minutters forspring til Cecilie Friberg Klysner. Cecilie var ikke helt tilfreds med sit løb. Hun lavede ikke nogen store fejl, men havde svært ved at finde flydet. Men det var nok til at sikre sølvmedaljen med en margin på 24 sekunder ned til Emma Klingenberg, der trods en nu let synlig graviditet stadig løber rigtig stærkt. 

Comeback til Andreas
I herreklassen var der et yderst velkomment gensyn med Andreas Boesen, der fik ødelagt det meste af 2018 sæsonen af skader. Men han har trænet rigtig godt hen over vinteren, og han fik vist at farten er tilbage. Løbet rakte til en guldmedalje med 10 sekunders forspring ned til Jakob Edsen, der var rigtig godt tilfreds med sit løb. Bronzen gik til Emil Øbro, der ellers længe lå til sølv - men lidt småfejl til sidst kombineret med en forrygende afslutning af Jakob Edsen, betød at Emil måtte 'nøjes' med bronze. 

Dagens hurtigste tid i H21 blev løbet af den belgiske forhåndsfavorit Yannick Michiels. Han var 25 sekunder hurtigere end Andreas Boesen. Han var rigtig godt tilfreds med sin fart, men havde haft svært ved at finde flyd i orienteringen. Men det var altså nok til en overbevisende sejr.  

Sejr til Ida Øbro
I D20 fik Ida Øbro en dårlig start og lå halvvejs i løbet blot på en 4. plads. Men på banens længste stræk fandt hun det helt rigtige vejvalg, og da Agnes Nørgård Kracht og Annika Simonsen begge mistede tid på dette stræk, løb Ida sig ind i kampen igen - og med en god afslutning på den sidste del af banen, løb hun en sikker sejr i hus med 14 sekunders forspring til Agnes og yderligere 4 sekunder til Annika på bronzepladsen. 

D18 løb samme bane som D20, da løbet tæller til Løberen Junior Leauge. Her vandt Malin Agervig Kristiansson i en tid, der gav en 3. plads i Løberen League. Sølvmedaljen gik til Hedvig Valbjørn Gydesen, mens årets helt store postive overraskelse Mathilde Smedegaard Madsen fortsatte den gode stil med en tredjeplads. 

Snæver sejr til Andreas Bock Bjørnsen
H20 bød på et super tæt opgør mellem Andreas Bock Bjørnsen og Malthe Poulsen. To poster før mål havde Andreas et sikkert forspring på 12 sekunder - men en fejl på vej til sidste post betød, at Malthe pludselig kun var et sekund efter. Men med en super spurt af Andreas fik han øget forspringet til to sekunder, og henviste dermed Malte til sølvpladsen. Bronzen gik til Mads Møller Skaug, der holdt rigtig god fart på banen, men mistede lidt tid på nogle småfejl. 

Ligesom hos pigerne løb H18 samme bane som H20. Her vandt Søren Thrane Ødum i en tid, der blot var fire sekunder langsommere end Andreas Bock Bjørnsens vindertid i H20. Sølv og bronze gik til Jacob Steinthal og Elias Hinge Krogsgaard. Jacobs tid var to sekunder hurtigere end bronzetiden i H20, mens Elias' tid var fire sekunder langsommere. 

Der er med andre ord et super højt og meget jævnt niveau i både H20/H18 og D20/D18. Så kampen om de eftertragtede pladser på holdet til junior-VM på hjemmebane her til sommer er virkelig tæt.  

Resultater, o-track med mere finder du på arrangørernes hjemmeside

De glade vindere af dagens Løberen Junior League - fra venstre: Malthe Poulsen, Agnes Nørgård Kracht, Andreas Bock Bjørnsen, Ida Øbro og Malin Agervig Kristiansson. Søren Thrane Ødum mangler på billedet. 

 De glade vindere af Trimtex Senior Cup - Andreas Boesen og Maja Alm

 

De seneste fire tirsdage har nysgerrige motionister og rutinerede o-løbere kunne prøve kræfter med et nyt koncept - Amager OKs Metr-O Byorientering.

Udgangspunkterne har været fire forskellige steder i København og på Frederiksberg - og fælles for dem alle har været, at man nemt har kunnet komme derhen med enten Metro eller S-tog.

Amager OK havde på forhånd sat sig som mål, at løbsserien skulle tiltrække nye løbere og give mulighed for at blive flere medlemmer.

Så det store spørgsmål på sidstedagen var oplagt - om målet var lykkedes:

- Det er gået helt over forventning. Vi har haft mange flere deltagere end vi troede. Vores succeskriterium var 100 og inden vi fik set os om, havde vi over 200. I dag har vi haft langt over 200, fortæller en af de fire stævneledere, Erik Nielsen, tirsdag aften efter den fjerde og sidste afdeling, der blev løbet omkring Domus Vista-bygningen på Frederiksberg.

I alt er det blevet til 900 starter over de fire tirsdage, og 439 forskellige løbere har deltaget. Ifølge arrangørerne var en tredjedel af dem ikke medlem af en o-klub i forvejen.

- Vi har sørget for at gøre det nemt for folk og lægge det tæt på offentlig transport. Så folk kan tage direkte fra arbejde og hen til løb. Det er afgørende for succesen, at det har været nemt at komme til, fortæller den koordinerende stævneleder Ernst Poulsen.

Markedsføring og justeringer
Udover den strategiske placering af mødested, start og mål har klubben også arbejdet intensivt med markedsføringsarbejdet. De har lavet flyer og opslag ved andre løb, fortalt om løbsserien i nabo-klubtelte i løbet af foråret og skrevet målrettede pressemeddelelser til lokalaviserne.

Derudover har arrangørerne også brugt kræfter på at oprette Facebook-begivenheder, Twitter- og Instagramopslag med masser af indhold - blandt andet billeder og video i høj kvalitet. Klubben har fået assistance fra DOF's klubudviklingskonsulent og Facebook-ekspert Jakob Tolborg for at optimere arbejdet på de sociale medier.

Og så er løbsserien også blevet justeret undervejs. Amager OK opdagede eksempelvis, at løberne dukkede tidligt op og gerne ville starte allerede kl. 17.30 i stedet for at vente til kl. 18, som oprindeligt var planen. Derfor blev starten rykket frem.

Der opstod også en efterspørgsel efter en kort, svær bane til at supplere det oprindelige tilbud på 2-, 4- og 6 km.-baner - så det blev også en ekstra banetype undervejs.

Minimalistisk setup
Amager OK har med vilje arbejdet på at lave et koncept, der kun krævede en håndfuld arrangører på dagen. F.eks. når det gælder kiosk er der med vilje henvist til nærliggende butikker, der var ingen parkeringsvagter eller børnebaner - ligesom der heller ikke er blevet udbudt aldersinddelte løbsklasser. Og arrangørerne har gjort en dyd ud af at understrege at serviceniveauet lå dér, så deltagerne ikke mødte op med en anden forventning. Der er dog blevet mandet op med arrangører, så der var tid og kræfter til at tale med nogle af de nybegyndere, der lagde vejen forbi.

Torsdage aften rundede klubben så løbsserien af med et Åbent Hus-arrangement og kunne notere sig, at antallet af medlemmer var vokset med 14 siden starten på løbsserien. For en klub af Amager OK's størrelse svarer det til en vækst på 19 procent - på en måned!

Du kan læse mere om løbene og se billeder på løbsseriens hjemmeside - ligesom der selvfølgelig kan findes vejvalg på O-track.

Foto: Ernst Poulsen/Amager Orienteringsklub

Den firedobbelte verdensmester Maja Alm stiller til start både lørdag og søndag til weekendens danske sprintmesterskaber.

Lørdag og søndag lægger Grindsted gader og stræder til årets danske mesterskaber i sprint. Lørdag står OK Gorm som arrangører for den individuelle konkurrence, mens det søndag er WOC2020 gruppen, der arrangerer sprint-mix-stafetten som en forpremiere til Verdensmesterskaberne næste år.

Arrangementet er lavet i tæt samarbejde med Billund Kommune – der med Søren Madsen i spidsen har gjort et stor arbejde for promovere konkurrencen i lokalområdet – ligesom borgmesteren kommer og åbner stævnet lørdag kl. 13:50.

Ud over at være danske mesterskaber er løbene også verdensranglisteløb ligesom de tæller til sprintcuppen, Trimtex Senior Cup og Løberen Junior League.

Maja kommer til start
I dameklassen stiller den firdobbelte sprintverdensmester Maja Alm til start. Selvom hun i år har valgt at satse på atletik - og derfor kun har løbet meget få orienteringsløb, må hun nok leve med favoritværdigheden. De to nærmeste konkurrenter bliver formentlig landsholdskollegaerne Cecilie Friberg Klysner og Caroline Gjøtterup,

Belgisk favorit i herreklassen
I herreklassen er der fornemt besøg fra Belgien, hvor Yannick Michiels – der blev nr. 4 til VM-sprint i Letland sidste år, og som har flere top 3 placeringer på world cup sprinter – benytter lejligheden for at fortræne til VM i Danmark i 2020. De stærkeste danske udfordrere er formentlig Tue Lassen og Jakob Edsen – men der er også et glædeligt gensyn med Andreas Boesen og Søren Schwartz, der begge er tilbage efter lange skadespauser. Man skal heller ikke afskrive Rico Hejlskov Mogensen, Emil Øbro, Laurids Bidstrup Møller, Rasmus Møller Jess og Rasmus Djurhuus.

Første start i eliteklasserne går kl. 13:59. Maja Alm starter kl. 14:55 som sidste eliteløber – samtidig med Mads Møller Skaug i H20, så eliteklasserne forventes at være afsluttet omkring kl. 15:10. Konkurrencerne kan følges online på http://liveresultat.orientering.se – og efter konkurrencerne vil banerne og løbernes vejvalg kunne ses på www.o-track.dk.

De danske stjerner får hård kamp fra belgiske Yannick Michiels til DM-sprint. Han kan ikke blive dansk mester, men han kan give dansker kamp til stregen. Billedet er fra Worldofo.com

Nu er der åbnet for den nye aktivitetsplatform Motionsorientering.dk.

Platformen giver mulighed for at samle en lang række orienteringsaktiviteter på ét sted og dermed gøre bedre reklame for alle de arrangementer, som klubberne stabler på benene over hele landet.

Den primære målgruppe er alle de nysgerrige motionister og familier, der gerne vil prøve kræfter med vores sport og lære at finde vej, mens de bevæger sig.

Men medlemmer af naboklubber kan selvsagt også se med og få øje på de aktiviteter, som I gerne vil åbne op for en bredere kreds end jeres egne medlemmer, men som ikke er klassiske konkurrenceløb, der fortsat hører hjemme i O-service.

Aktivitetstyperne, som klubberne kan lægge op og udbyde i opstartsåret 2019, er:

-          Familieorientering

-          Byorientering

-          Træningsløb, der er åbne for interesserede og medlemmer af naboklubberne

-          Motionsløb

-          Trailløb

-          O-løbeskoler                                                                                                                                    

Motionsorientering.dk har den fordel, at deltagerne ikke behøver være medlemmer af en klub for at kunne se, tilmelde sig og eventuelt betale for at være med. Dermed når vi forhåbentlig ud til en masse nysgerrige motionister, der med platformen får et bedre overblik over orienteringsaktiviteter, der er oplagte for dem.

Platformen er fleksibel, og det er let at oprette alt fra små træningsløb med to forskellige distancer, over løb med traditionelle aldersinddelte klasser til kurser for begyndere.

Betalingstjenesten Stripe er knyttet til motionsorientering.dk, så man kan også lade deltagerne betale via platformen med deres kreditkort.

I 2020 er det planen at udbygge tjenesten, så man kan søge på aktiviteter i nærheden af én selv, ligesom den skal fungere som indgangsportal for enkeltpersonsmedlemskaberne, der efter planen får debut næste år.

Men i første omgang er det vigtigt at skabe liv og tilbud på den nye platform, så tænk gerne over, om I har aktiviteter i klubben, der med fordel også kan ligge på motionsorientering.dk.

Du kan finde en guide til den nye platform her - og læse om, hvordan du kan få support undervejs.

 

Deltagere kortseminar NORD 2018Som tidligere annonceret afholdes kortseminarer i de 3 kredse 11. til 13. juni

NORD 11. juni, Viborg

SYD 12. juni, Vejle

ØST 13. juni, Ballerup

Indbydelserne ligger på kortudvalgets hjemmeside og kan downloades via nedenstående link

NORD

SYD

ØST

RSS Nyheder

feed-image RSS

DOF på Facebook

DOF ANBEFALER

Tema FindvejiSkolen2

DOF har udarbejdet et e-læringsforløb målrettet elever i 6.-7. klasse, som lærere gratis kan benytte. Læs mere

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF