Amanda Falck Weber (billedet) og Magnus Dewett løb søndag deres første sprintstafet på førsteholdet, da World Cup-sæsonen blev rundet af i den schweiziske alpeby Grindelwald.

Landsholdet sluttede med en 10. plads på den rensede resultatliste, hvor kun nationernes bedste hold på dagen optræder. Amanda og Magnus løb de to første ture uden store fejl, men også uden at kunne følge med teten. Og derfor blev Søren Bobach sendt ud på tredjeturen knap tre minutter efter de førende. Han hentede en enkelt placering undervejs, mens det lykkedes for Cecilie Klysner at indhente yderligere to hold i den kuperede bjergby.

- Det var en fornuftig debut til Amanda og Magnus på førsteholdet. Vi vidste godt, at vi ikke stillede med et hold, der kunne blande sig i toppen i dag, så vi er okay tilfredse, siger Lars Lindstrøm.

Blandt favoritterne var der masser af dramatik, og det hele sluttede med sejr til Sveriges andethold, der talte verdensmesteren Helena Bergman, Martin Regborn, Osker Sjöberg og Sara Hagström.

Forinden var svenskernes førstehold blevet diskvalificeret, da førstetursløberen Karolin Ohlsson løb igennem et forbudt område. Og senere led det schweiziske førstehold samme skæbne, da Florian Howald sprang en post over.

Det banede vejen for nye ansigter på podiet og faktisk lå Norge til sejren efter tre ture, men på sidsteturen tabte Ida Marie Næss Bjørgul tid, mens svenskernes unge talent Sara Hagström holdt hovedet koldt og løb sejren hjem til sidst. Norge snuppede andenpladsen ni sekunder efter, mens Schweiz’s andethold reddede lidt af æren på hjemmebanen ved at blive nummer tre.

I den samlede stafet-World Cup havde Sverige allerede inden dagens konkurrence sikret sig sejren.

Efter tre konkurrencedage rejser landsholdet nu til Letland for at træne i VM-relevant terræn i den kommende uge. Og der er flere gode ting at tage med sig fra turen til Schweiz, mener sportschefen.

- Vi fik set, at Søren er på vej tilbage. Og derfor tror vi også på, at med en god vintertræning, så kan han være med på skovdistancerne ved VM i Letland, og måske også til EM i Schweiz. Og så fik vi også set gode løb fra Caroline Gjøtterup – især på mellemdistancen i går, siger Lars Lindstrøm.

Resultater, GPS-tracking mm. på arrangørernes hjemmeside

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF